کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول ارز دیجیتال

منظور از کیف پول در ارز دیجیتال چیست؟

منظور از کیف پول در ارز دیجیتال در واقع یک وسیله نرم افزاری یا سخت افزاری است که می توان در آن کلید خصوصی رمز ارزهای مختلف را ذخیره کرد. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید، می توانیم مثال عابر بانک ها را در گذشته و قبل از روی کار آمدن نقل و انتقال اینترنتی بزنیم. عابر بانک ها محل اتصال پول های موجود در حساب بانکی شما بودند. این پول ها در عابر بانک ها ذخیره نبودن اما شما می توانستید با استفاده از آنها، برای دریافت و خرج کردن پول های خود اقدام کنید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

اما کیف پول ارز دیجیتال چیست و چگونه ساخته می شود؟ کیف پول ها در واقع یک سری کد نویسی هایی در زبان های برنامه نویسی مختلف هستند که به نوعی توسعه پیدا کرده اند تا امکان ذخیره سازی اطلاعات مربوط به رمز ارزها در آنها وجود داشته باشد.
همه ما می دانیم که برای مشاهده و درک هر فایلی در دنیای ۰ و ۱ کامپیوترها نیاز به ابزارهایی داریم. همین فایل های ساده کامپیوتری را می بایست با استفاده از کامپیوترها و یا نرم افزارهای توسعه پیدا کرده در آنها مشاهده کنیم. رمز ارزها نیز در حقیقت نوعی از همین داده های ۰ و ۱ هستند که برای مشاهده و رد و بدل کردن آنها نیاز به ابزارهایی داریم. والت ها در واقع ابزارهای لازم برای مشاهده و نقل و انتقال این ارزها می باشند. مگر اینکه شما یک شبکه بلاک چین در خانه داشته باشید.

کیف پول ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟

هر ارز دیجیتالی که در شبکه بلاک چین ذخیره می شود، دارای یک آدرس خصوصی است. هر کسی این آدرس خصوصی را داشته باشد، به عنوان مالک آن توکن یا کوین در شبکه محسوب می شود. بهتر است بدانید که هر رمز ارزی در نهایت در شبکه بلاک چین آن ارز ذخیره می شود. برای مثال تمام بیت کوین های استخراج شده تا کنون همگی در شبکه بلاک چین بیت کوین ذخیره شده اند. هر تراکنشی که در شبکه انجام می شود، در واقع انتقال یک کلید خصوصی به فرد دیگری است.

فرض کنید اولین بیت کوین استخراج شده در جهان در حال معامله است. آیا یک نفر قرار است برود و تمام بلاک های ساخته شده در بلاک چین بیت کوین را جابجا کرده و اولین بیت کوین را به دست فرد خریدار برساند؟ خیر

بیت کوین ها برای همیشه در همان شبکه بلاک چین بیت کوین حضور داشته و قرار نیست جایی برند. کسی هم نمی تواند آنها را سرقت کرده و یا به هر طریقی به نفع خود ضبط کند.

اما حالا فرد خریدار چگونه اثبات کند که مالک بیت کوین مورد نظر شده است؟ تنها راه چاره داشتن کلید خصوصی بیت کوین خریداری شده است. در واقع کاربران در حال خرید و فروش کلید خصوصی ارزهای دیجیتال هستند.

حال این کلید ها را کجا نگهداری کنیم و چگونه آنها را در اختیار داشته باشیم؟ کیف پول ها و والت ها در این مواقع عصای دست ما خواهند بود. آنها در واقع دارای ساختاری هستند که می توانند این کلیدها را در خود ذخیره نموده و به ما نشان دهند.

اما:

شما می دانید که گوگل چگونه کار می کند؟

شما می دانید که اینترنت چگونه کار می کند؟

اما هر روز و هر دقیقه در حال استفاده از این ابزارها هستید. بنابراین:

اصلا لازم نیست بدانید که کیف پول ارز دیجیتال چگونه کار می کند. شما تنها باید از آن برای سرمایه گذاری های خود در بازار رمز ارزها به بهترین نحو استفاده کنید.

کلید خصوصی (Private Key) کیف پول ارز دیجیتال

اولین موضوع مهم برای درک ساختار کیف پول رمز ارز درک کلید خصوصی است. هر کیف پولی یک کلید خصوصی دارد که رمز ورود به آن و دسترسی به اطلاعات آن است. هر شرکتی و هر تیم توسعه دهنده ای برای توسعه والت های خود از یک نوعی خاص از کلید خصوصی استفاده می کند. کلید خصوصی در واقع یک عبارت بسیار طولانی از اعداد و حروف انگلیسی در کنار هم است که با استفاده از توابع هش بسیار پیچیده ساخته و تولید می شوند.

برای مثال عبارت زیر یک کلید خصوصی است:

KxhgeYuESuJKAsot۲ovQLjuxcTJMF۹Hbs۲cxdmmx۱jy۲cqTk۳۱on

سختی و پیچیده بودن این کلیدها به این دلیل است که شاهد هک شدن آنها توسط هکرها نباشیم. از این رو به این شکل نمایش داده می شوند.

در این بین والت ها و کیف پول ها برای ساده سازی درک این کلیدها برای کاربران آنها را به شکل عبارت های ۱۲، ۱۵ و ۲۴ کلمه ای با عنوان عبارت بازیابی تبدیل می نمایند که حکم همین کلید خصوصی کیف پول شما را دارد. هر کسی به این کلید دسترسی داشته باشد، مالک کیف پول شما خواهد بود.

عبارت های بازیابی نیز با همین توابع پیچیده ساخته می شوند که امکان هک شدن آنها وجود نداشته باشد.

کلید عمومی (Public Key)

دومین عضو سازنده ساختار کیف پول ارز دیجیتال کلید عمومی است. به این بخش کاملا دقت کنید؛ زیرا خیلی از کاربران هنوز اطلاعات دقیقی در رابطه با این آدرس ها و کلیدها ندارند. کلید عمومی نیز یکی از اجزای مهم برای کیف پول ها است. این کلید ارتباط مستقیمی با کلید خصوصی داشته و این دو تشکیل دهنده یکدیگر هستند. اما با این تفاوت که با داشتن کلید عمومی کیف پول نمی توان به داخل آن نفوذ کرد و پخش شدن آن هم اهمیت خاصی ندارد.

البته باید بدانید کلید عمومی با آدرس کیف پول متفاوت است. در ادامه با تشریح آدرس کیف پول به تفاوت میان این دو پی خواهید برد.

آدرس عمومی کیف پول ارز دیجیتال

درس عمومی کیف پول با کلید عمومی آن متفاوت است. شما در زمان انتقال ارز دیجیتال از کیف پول خود از آدرس عمومی آن استفاده می کنید نه از کلید عمومی. هر چند کلید عمومی کیف پول ها از نظر امنیتی خیلی برای آنها مهم نیست، اما کاربر هم خیلی با آن برخوردی نداشته و عملا نیاز زیادی به دانستن آن نیز ندارد. در حالی که برای هر تراکنشی در کیف پول خود نیاز به استفاده از آدرس عمومی آن خواهید داشت.

وقتی نیاز به دریافت ارز دیجیتال در کیف پول خود دارید، لازم است تا آدرس والت خود را برای فرستنده ارسال کنید. این آدرس هم به صورت یک رشته از اعداد و حروف طولانی در کنار هم است و هم QR کد آن نیز برای هر کیف پولی وجود دارد. برای مشاهده آدرس والت خود نیز معمولا می توانید در آن روی یک ارز کلیک کرده و سپس روی گزینه Receive کلیک کنید. معمولا در این بخش از والت خود می توانید آدرس عمومی آن را مشاهده کنید.

ارزهای پشتیبانی شده در والت

یکی دیگر از ویژگی های مهم برای انتخاب یک کیف پول برای ذخیره ارزهای دیجیتال، رمز ارزهایی است که امکان ذخیره کردن آنها وجود دارد. اگر شما نتوانید ارزهای دیجیتال مورد نظر خود را در والت ذخیره کنید، عملا دیگر هیچ ارزشی برای شما نخواهد داشت.

نحوه ذخیره سازی کلید خصوصی در والت

کیف پول ارز دیجیتال در حقیقت هیچ ارز دیجیتالی در خود ذخیره نمی کند. ارزهای دیجیتال در واقع در شبکه بلاک چین ذخیره می شوند. بیت کوین ها در شبکه بلاک چین ارز دیجیتال بیت کوین، اترها در شبکه بلاک چین ارز دیجیتال اتریوم و به همین ترتیب سایر ارزها در شبکه بلاک چین مربوط به خود ذخیره می شود. کیف پول ها در واقع کلید خصوصی این ارزهای دیجیتال را برای کاربران ذخیره می نمایند.

چند ارزی بودن والت

از جمله ویژگی ها و امکانات دیگر که می بایست در زمان بررسی یک کیف پول ارز دیجیتال به آن دقت داشته باشید، چند ارزی بودن آن است. چند ارزی به این معنی که امکان ذخیره سازی ارزهای دیجیتال زیادی در آن فراهم باشد. برخی از والت ها به صورت اختصاصی برای یک ارز دیجیتال توسعه پیدا کرده اند، مانند کیف پول الکتروم که فقط از بیت کوین پشتیبانی می نماید. برخی تنها برای یک شبکه بلاک چین توسعه پیدا کرده اند، مانند کیف پول یورویی که فقط از شبکه بلاک چین کاردانو پشتیبانی می نماید. برخی هم می توانند تنوع بسیار زیادی از رمز ارزها را در خود ذخیره نمایند. مانند کیف پول اتمیک والت که یک والت چند ارزی محسوب می شود.

 

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *